Secretariële en administratieve ondersteuning

… mailings verzorgen, archieven (digitaal of fysiek) ordenen, documentensystemen stroomlijnen, gemiste telefoontjes nabellen, je post ordenen, zorgen dat je facturen betaalt en uitbetaalt worden…

Voor veel zelfstandigen zijn dit nachtmerriescenario’s, maar ik vind het leuk en ik kan het goed. Mijn ervaring die ik tijdens het vormgeven van het secretariaat van Stichting Lumen Holland Rijnland heb opgedaan, maakt samen met de kennis van mijn HBO-opleiding Office-managment bij Schoevers, dat ik snel kan schakelen en de juiste kennis in huis heb. Tel daarbij op dat ik goede office365-vaardigheden heb, engels vloeiend spreek en schrijf op B1 niveau, en het maakt mij de ideale sparringpartner voor grote en kleine opdrachten.

Tarieven

30 euro per uur, inclusief BTW, exclusief reiskosten*
Meer informatie? Mail: info@lonnekeslevensdans.nl

Lonneke’s Levensdans
kvk-nummer: 81167784
btw-nummer: NL003537907B33

Voorbeelden

Een muzikant heeft moeite zich ertoe te zetten om het administratieve deel van zijn werk te doen. Door eenmalig de achterstallige administratie door te ploegen, advies te geven hoe hij een systeem kan opzetten en daarna eens per twee maanden een uur ondersteuning te bieden, is de administratie op orde, bespaart hij geld en heeft hij minder zorgen en stress.

Bij een kleine school is de directrice tot haar eigen irritatie wekelijks drie uur kwijt aan het verwerken van alle declaraties. Het gaat regelmatig ten koste van de nauwkeurigheid, waardoor het nog meer tijd kost. Door dit uit handen te nemen worden de declaraties zorgvuldiger verwerkt en heeft de directrice meer tijd voor haar kerntaken.

Een pas getrouwd stel is het overzicht van de financiën compleet kwijt en daarmee grip op in- en uitgaven. Samen maken we een mooi excelbestand waardoor ze precies weten wanneer ze welke in- en uitgaven kunnen verwachten. Hierdoor weten ze meteen wanneer er ruimte is voor extra’s, krijgen ze meer grip, worden ze er niet meer door overvallen en kunnen ze eindelijk wat sparen.

Een ondernemer moet aan honderdvijftig contactpersonen een gepersonaliseerde standaardbrief sturen. Die brief lukte nog wel, maar hoe zorg je dat die adressen op de enveloppen komen? Dankzij mijn vaardigheden met Office365 heb ik deze brieven in anderhalf uur gedrukt, inclusief adresstickers en voldoende frankering. De ondernemer kan zich weer richten op ondernemen.

Een studente lukt het door de depressie niet om haar post te verwerken. Dit is inmiddels twee dozen deels ongeopende post geworden. De eerste aanmaningen zijn al binnen. Alleen al de blik op de dozen zorgt voor veel stress. Samen gaan we er een middag voor zitten en het resultaat is een stukje meer rust in haar hoofd doordat de brieven in mappen zitten.

Een aannemer komt plotseling om in het werk en is dringend op zoek naar een secretaresse, alleen weet hij dat hij volgende maand niet genoeg werk heeft om een secretaresse in dienst te kunnen nemen. Ik kom twee weken dagelijks een paar uur langs om de ergste druk te verlichten.

* Lonneke’s Levensdans is gevestigd in Leiden. Tevens ben ik afhankelijk van fiets of openbaar vervoer. Hou hier rekening mee ivm de reistijden en -kosten.