Over Lonneke

Lonneke Tomas, 36 jaar

In 2004 kwam ze naar Leiden om te studeren. Het grote gezin verruilde ze voor het studentenleven en ze verpandde voorgoed haar Brabantse hart aan deze levendige, Hollandse stad.
In Leiden kreeg ze steeds meer last van haar psychiatrische stoornissen. Na te moeten stoppen met haar studie geneeskunde, ergotherapie, betaalde banen, is Lonneke echter niet gestopt met zichzelf te ontwikkelen. Ze studeert officemanagment, werkt als vrijwilliger op de receptie/administratie van Stichting Lumen Holland Rijnland. Ze is ervaringsdeskundig spreker en belangenbehartiger. Bij Stichting Lumen werd ze voor het eerst gevraagd een blog te schrijven.
Ze is ruim drie jaar openbaar blogger. Ze schrijft openhartig en gepassioneerd over haar worsteling met haar persoonlijkheidsstoornis, bipolaire stoornis en gedachten aan de dood. Ze schrijft openhartig en gepassioneerd over alle andere delen van haar leven.

In haar boek ‘Dansen‘ heeft ze 61 blogs gebundeld die het verhaal vertellen vanaf het moment dat ze besloot te gaan dansen (=ondanks de storm in haar hoofd te gaan leven) tot het moment dat ze met alle passie en vuur die ze in zich heeft vol overgave te kiezen vóór het Leven en te gaan vechten tegen de suïcidaliteit. Het boek is bedoeld om psychische problemen bespreekbaar te maken, maar leest ook gewoon prettig weg en maakt het inzichtelijk en invoelbaar hoe het is om te leven met psychische problemen. Inmiddels verschijnen de 61 blogs ook als vlogs op YouTube om zo ook andere doelgroepen te bereiken.

Sinds 5 september 2019 is Lonneke ook auteur bij www.psychosenet.nl