Over Lonneke

Lonneke Tomas, 35 jaar.

In 2004 kwam ze naar Leiden om te studeren. Het grote gezin verruilde ze voor het studentenleven en ze verpandde voorgoed haar Brabantse hart aan deze levendige, Hollandse stad.
In Leiden kreeg ze steeds meer last van haar psychiatrische stoornissen. Na te moeten stoppen met haar studie geneeskunde, ergotherapie, betaalde banen, is Lonneke echter niet gestopt met zichzelf te ontwikkelen.
Ze werkt als vrijwilliger op de receptie/administratie van Stichting Lumen Holland Rijnland. Ze is ervaringsdeskundig spreker en belangenbehartiger. Bij Stichting Lumen werd ze voor het eerst gevraagd een blog te schrijven.
Ze is ruim twee jaar openbaar blogger. Ze schrijft openhartig en gepassioneerd over haar worsteling met haar persoonlijkheidsstoornis, bipolaire stoornis en gedachten aan de dood. Ze schrijft openhartig en gepassioneerd over alle andere delen van haar leven.
Ze heeft een aantal blogs van 2018 gebundeld tot een boek en is hard op zoek naar een uitgever. Waar de bundel van 2018 in het teken staat van steeds maar opnieuw opkrabbelen en de moed vinden om door te gaan, zal de bundel van 2019 in het teken staan van het met veel vallen en opstaan steeds minder toe te geven aan de nare gedachten en steeds meer toe te geven aan het leven.

Sinds 5 september 2019 is Lonneke auteur van www.psychosenet.nl