Wat is Dansen?

Dansen is met blote voeten en gesloten ogen in het gras rondjes draaien tot je duizelig wordt. Het is je petticoat rondom je blote benen voelen glijden. Het is met je mooiste hakjes door de binnenstad lopen en kleine pasjes maken zodat mensen het net zien. Het is glimlachen, òòk met een traan. Het is tranen, zelfs zonder een glimlach. Dansen is Leven.

Dansen betekent voor mij steeds opnieuw de draad weer oppakken. Steeds opnieuw de moed vinden om weer door te kunnen gaan. Steeds te huilen, te struikelen, verdrietig mogen zijn. Dansen is lachen, mijn passies volgen, me omringen met geliefden en met nieuwe gezichten. Dansen is steeds weer opnieuw beginnen met leven.

Dansen is gewaardeerd worden, dansen is trots zijn. Dansen is ruzie maken, dansen is mogen bestaan ook al ben je eventjes compleet gefaald. Dansen is mogen zijn, is bestaan.

Dansen is een fietsvakantie, dansen is dromen van de volgende.

Ik dans, ik dans, ik dans zo ontzettend graag. In mijn mooiste feestjurk of mijn meest versleten rok. Dans je met me mee?