Tuin

Na twee uur lang in bed te hebben gelegen deze middag, moet ik van mezelf vandaag iets nuttigs doen. Ik ben een nutteloos kreng. Ik moet mijn ‘lijstje met nuttige dingen’ afwerken, in plaats van leuke en frivoolse dingen. Buiten schijnt de zomerzon en de lichte zeebries maakt het aangenaam warm.
Ik strand halverwege mijn G-schema, het was een poging om mijn gedachten aardiger te maken. Mijn oog valt op het lijstje, er staan ook buitenactiviteiten op. En vandaag is het buiten aangenaam warm. Tijd om mijn grasveld op de kale plekken van voormalige paardenbloemen opnieuw inzaaien. Je kunt niet opnieuw inzaaien als je niet geverticuteerd hebt. En je kunt niet verticuteren zonder eerst het grasveld te maaien. Zeker een uur buiten vertier. En ook nog eens nuttig.
Na een paar weken in bezig te zijn geweest van een handmaaier, is mijn handmaaiconditie zienderogen beter geworden. In plaats van een half uur lang worstelen, bezweet buiten adem geraken, is de klus vandaag in tien minuten gepiept. Op mijn kont friemel ik met mijn kleine grashark niet alleen de losliggende gemaaide grassprietjes bij elkaar, maar ook alle mos. Drie kwartier lang in de zon met de aangename zeebries. Tot drie keer toe moest ik met mijn onkruidbak van mijn toch echt kleine grasveld naar de vuilniscontainer. Wat een resultaat. En wat een boel extra kale plekken.
Het doosje met graszaad werd rap een stuk leger. Volgens de gebruiksaanwezig moet mijn nog kaler geworden gazon er over twee weken weer mooi uit moeten zien. Voldaan en met een glimlach kijk ik erop neer. Wat ben ik toch weer goed bezig geweest.
Binnen schop ik mijn sandalen uit. Ik kies een schone jurk uit mijn kast, één van mijn feestjurken. Tijd voor een uitgebreide, warme douche om al het zweet en aarde van me af te spoelen. Ik heb nog wat luxe douchefoam en geniet uitgebreid van alle heerlijke geuren. Na de douche verwen ik mezelf met bodylotion en doe ik wat parfum op. Gewoon omdat ik er zin in heb.
In de vriezer zit nog wat zalmpasta, maar het zomerse weer vraagt om een heerlijke salade. Gewoon, lief voor mezelf zijn. Dat hoef ik niet te verdienen. Glimlachend denk ik terug aan mijn hoofd van vanmiddag en besef opeens dat gewoon genieten soms ook een overwinning is.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *