Handdoeken

Voor een vrijgezel heb ik best veel handdoeken. Ruim voldoende om drie kinderen uit een zwembadje te halen en een handdoek om ze heen te slaan tot ze aan de beurt zijn om te douchen en ze daarna met een frisse, schone handdoek lekker af te drogen en de dames een aparte handdoek voor hun haren te geven. Uiteraard handdoeken om hun voeten niet op de natte tegels te laten rusten. En dan ook nog een paar om het waterballet op mijn laminaatvloer in de keuken in te dammen. En dan heb ik nòg wat schone handdoeken voor mezelf op mijn stapel liggen.
Veel heb ik van mijn oma gekregen, eentje toen ik naar Malta ging en de rest bij alle andere dingen die zij bij de uitzet van een studente vindt horen. Een aantal zaten in kerstpakketten. Een enkeling heb ik gekocht.
Ik heb ze in veel verschillende kleuren. Ze zijn rood, zwart, blauw, wit, roze en alles ertussenin. Het is dan ook altijd spannend in welke kleur ze mijn wasmachine verlaten als ik ze eens per maand hun maandelijkse kookwas heb gegeven.
Ik heb ze ook in veel verschillende maten. Mijn Malta-handdoek is enorm en dient enkel voor saunabezoeken en stranddagen. Verder nog een stapel heerlijke handdoeken om mezelf in te wikkelen na een hete douchebeurt en een aantal kleinere om mijn haren in te wikkelen.
Toen ik mijn broertje begeleidde bij een zomerkamp maakte ik voor het eerst kennis met ziekenhuishanddoeken. Handdoekjes waarvan ik er vier moest gebruiken om mijn broer te verzorgen Ienieminie handdoekjes met het logo van de verhurende partij erop. Witte handdoekjes met donkerblauwe opdruk. Het bedrijf doet goede zaken, want in ieder ziekenhuis of verpleeghuis kom ik deze handdoekjes tegen. Maar die handdoekjes zijn echt ontzettend klein. Met de grootste moeite kan ik er eentje om mijn haren wikkelen. Ik heb er twee nodig om voldoende natte tegels droog te maken om droge voeten te houden.
Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik weer de vervaagde, verkleurde en langzaamaan verslijtende handdoeken van mijn oma kan gebruiken die ik veertien jaar geleden kreeg. Tijd voor de sauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *