Ik

Ik ben geen gemakkelijk mens. Ik praat teveel en te gemakkelijk. Ik help, ook als het niet gevraagd is, als het niet gewenst is. Ik kost de maatschappij geld door een studieschuld die ik niet afbetaal, door een uitkering die ik ontvang, door alle minima-regelingen waar ik recht op heb, door de dure, specialistische zorg die ik krijg.
Ik ben geen gemakkelijke dochter. Ik ben geen gemakkelijke kleindochter. Ik ben geen gemakkelijke nicht. Ik ben geen gemakkelijke zus. Ik ben geen gemakkelijke tante. Ik ben geen gemakkelijke vriendin. Ik ben geen gemakkelijke kennis. Ik ben geen gemakkelijke collega.
Ik maak te makkelijk afspraken die ik niet kan nakomen. Ik zeg mijn afspraken op het laatste moment af. Je kunt niet op mij rekenen. Je kunt niet op mij bouwen.
Ik kan niet goed voor mezelf zorgen. Ik kan niet goed voor mezelf opkomen. Ik kan niet goed rekening met mezelf houden. Ik ben vaak somber en ik ben vaak druk. Ik ben geen gemakkelijke cliënt. Ik laat mijn somberheid moeilijk zien en kan mezelf moeilijk begrenzen als  ik druk ben.
Ik kan goed opkomen voor mijn achterban. Mensen met een psychische stoornis. Mensen die opgenomen zijn. Mensen die gestigmatiseerd worden. Mensen die aan zelfbeschadiging doen. Mensen die suïcidaal zijn. Mensen die onverwacht met psychische moeilijkheden geconfronteerd worden.
Mijn voorlichtingen hoef ik niet meer voor te bereiden. Ik schud de interviews uit mijn mouw. Ik ben altijd bereid een beeld te zijn. Een beeld zegt immers meer dan woorden. Ik schrijf intense mails naar beleidsmakers en wordt daardoor gelezen, onthouden en serieus genomen.
Ik doe alles wat ik doe met passie. Ik hou van koken. Ik hou van knuffelen. Ik hou van wandelen. Ik hou van fietsen. Ik hou van mijn werk. Ik hou van mezelf ontwikkelen. Ik hou van columns schrijven. Ik hou van piano spelen. Ik hou van uitdagingen aangaan.
Ik hou van mezelf verwennen. Ik hou van lekkere geurtjes. Ik hou van mooie jurken. Ik hou van fleurige haarspeldjes. Ik hou van met aandacht juwelen uit mijn juwelendoos zoeken. Ik hou van chocola en van salades.
Ik hou van feesten, feesten geven en feesten afgaan. Ik hou van gezelligheid. Ik hou van samen zijn. Ik hou van eenzaamheid.
Ik hou van al mijn familieleden, van al mijn vrienden, van al mijn kennissen, van al mijn collega’s, van mijn kat.
Ik ben een geweldige zus, dochter, kleindochter, nicht, vriendin, kennis, werknemer.
Ik ben de allerliefste tante van de hele wereld.
Ik ben ik.
Ik hou van mijn beperkingen.
Ik hou van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *