Ik heb een badkuip

Eerst mijn rechter grote teen. Heel voorzichtig steeds dieper in het water tot halverwege mijn voet. En dan snel mijn voet weer terug trekken. Er moet nog een beetje koud water bij. Mijn badkamer begint al te ruiken naar de naar lavendel geurende badolie die ik toen mijn badkuip nog leeg was erin had gedruppeld.
Ik heb een badkuip namelijk. Voor degenen onder jullie die niet zo goed kunnen lezen –dan is de hobby ‘blogs lezen’ misschien niet de juiste, maar dat terzijde- ik heb namelijk een badkuip. Een badkuip, waar warm water in kan samen met me, myself and I. En hij past gewoon in mijn mini-badkamertje.
Het is in feite een hele grote IKEA-wasmand met onderin een stop en na de stop een slang die zomaar in mijn doucheputje past zodat het bad (na enige oefening) keurig netjes leeg loopt.
Ik probeer het nog een keer. Voorzichtig mijn rechter grote teen. Daarna de rest van mijn tenen en de rest van mijn voet totdat ik tot vlak boven mijn kuit in sta. Heerlijk, net iets te warm, dus ik zet de kraan uit, stap voorzichtig met mijn andere voet in het bad en ik laat me langzaam zakken in het net niet hete water tot ik volledig omringd ben door het warme water. Voordat ik helemaal onderuit zak, leg ik mijn gevlochten haren over de rand zodat het niet nat wordt. Door het volume van mijn lichaam komt het water niet meer tot vlak boven mijn kuit, maar bijna tot mijn kin. Zelfs mijn schouders worden omringd .
Mijn lichaam voelt lichter in het water en langzaam krijgt mijn hele lichaam de temperatuur van het water. Ik doe mijn ogen dicht en langzaam lossen de spanningen en gedachten op. Net zoals de lavendel olie daarstraks al deed. Het duurt nog best lang tot ik helemaal rustig ben, maar gezien wat de onrust was valt het allemaal nog best mee. Na ongeveer een kwartier ga ik verder met het volgende onderdeel van mijn avondritueel.
Ik droog mijn handen aan de droge washand die naast mijn boek in het mandje ligt dat aan mijn badkuip hangt. Ik heb snel geleerd. Ik verlies mijn tijd in de bladzijden die voorbij glijden. Als het water net te lauw wordt, doe ik er weer een scheut heet water bij. Mijn lichaam raakt gerimpeld.
Na drie hoofdstukken wordt het toch echt langzaam tijd om af te ronden. Langzaam dan. Heel langzaam. Het boek gaat in het mandje, ik dompel me nog een keer onder, ik was me met de washand. Met veel tegenzin maak ik het dopje open en als het water zich terug trekt sta ik op, droog ik me af, smeer me in met bodylotion, trek mijn pyama aan en ga naar bed.
Morgen weer, want ik heb een badkuip. Had ik dat nog niet gezegd? Ik heb een echte badkuip, in mijn eigen badkamer waar ik iedere avond in kan.


https://www.tegeldepot.nl/catalogsearch/result/index/?q=bath+bucket&cat=bath-bucket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *