#priadel #NOS #bedankt

Vandaag precies een week geleden vroeg ik jullie om naast me op de barricade te komen staan. Dat hebben jullie massaal gedaan. Niet alleen mijn vrienden en kennissen stonden naast me. Heel Nederland had besloten om naast me te komen staan. Wat heb ik me gesteund gevoeld door alle warme en vaak ook zo persoonlijke berichten.
Het allerbelangrijkste, allereerste doel hebben we samen bereikt: aandacht voor de grote gevolgen voor mensen zoals ik van zo’n haast criminele prijsverhoging van een medicijn.
Ik ben erg dankbaar voor alle -haast zonder uitzondering positieve- berichten. Maar ik ben bijzonder ontroerd geweest -ik heb her en der zelfs een traan gelaten- door de vele berichten om mij financieel te ondersteunen. Ik zal proberen jullie persoonlijk te bedanken de komende dagen.
Een vriendin van mij heeft spontaan geld gestort met de boodschap dat ik dan van mijn negen euro taarten kan blijven bakken en op visite kan blijven gaan bij verre vrienden. Ik heb dan ook besloten om geen gebruik te maken van de andere zo bijzondere aanbiedingen.
Stiekem hoop ik dat dit geld gaat naar andere ‘Lonneke’s’ in uw omgeving. Wellicht dat u het kunt gebruiken voor een donatie aan Stichting 113, een organisatie die tot mijn lithium aan sloeg zoveel voor mij heeft betekent. Misschien investeren in een nieuw ritueel om voortaan op zondagmiddag kwarktaart te maken om uzelf te verwennen, zoals ik dat nu kan blijven doen.
Ik ben een kampeerder. Ik heb mijn tentje opgezet, mijn matje uitgerold. Hij staat daarboven op die barricade wel een beetje wankel. Voor nu is het rustig en kan ik even bijkomen. Daarna zal ik verder gaan en blijven strijden voor betaalbare medicatie, voor betaalbare zorg. Niet voor anderen, maar voor mezelf. En daarmee automatisch voor anderen.
Blijven jullie me helpen?

Lonneke Tomas
#priadel #NOS #bedankt #lonneketomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *