Prezi

Mijn flipovervel hangt vol. Op roze post-its staan vijf hoofdthema’s. Op de rondom geplakte A4-vellen staan op blauwe post-its de subthema’s. Op ieder subthema heb ik boekenpost-its geplakt met een verzameling bijpassende termen. Iedere keer als de wind door mijn huis waait, waaien er velletjes los. De hoofd- en subthema’s heb ik inmiddels al vastgeplakt met schilderstape, wat het er niet mooier op maakt. Dit moet handiger kunnen. Ooit zag ik studenten bij mijn werk een presentatie geven die hier perfect bij past.

www.google.com ‘Prezi’
www.prezi.com Ow, dat was niet een heel onlogische titel voor de website. Dat had ik natuurlijk zelf kunnen bedenken.
Wow, zeven euro per maand. Dat moet toch gratis kunnen? Het wordt zoveel gebruikt door studenten. Die zouden toch niet gaan betalen? Laten we maar even verder klikken. Zou een gratis versie onder ‘basic’ vallen? Vast wel. Jep, ontzettend gratis. Tik, klik, tik, tik en voilà, ik heb mijn eigen prezi-account aangemaakt.
Ik kijk trots naar mijn scherm. En nu? Er was toch iets waarin je kon doorklikken en dat je dan ging inzoomen. Uhm, nee dit is het niet. En zo lukt het ook al niet. Uhm. Nee, ook niet. Hé, ja zo kom ik bij een nieuw scherm, maar nu wil ik het in dezelfde kleur en niet in gifgroen.
Pfff… zucht. Jongens, hoe moeilijk kan het zijn. Ik ben best handig in dit soort dingen. Dacht ik tenminste. Kreun.
Nee, ik wil inzoomen op een bolletje, ik wil niet mijn hele scherm inzoomen. Escape, escape. Kom op, doe wat ik wil. Escape.
Ow, waar is powerpoint toch gebleven. I love powerpoint. In powerpoint weet ik ieder knopje met de juiste functionaliteit te vinden. Ik hààt prezi. Prezi doet allerlei dingen die ik niet wil en van de dingen die ik wèl wil kan ik het knopje niet vinden. Grumbl. Grumbl. Grumbl.
Ik ga nu eerst een losse muis kopen. Kijken of dat makkelijker gaat.
Nee, ik wilde de volgorde waarin de bolletjes gepresenteerd worden veranderen, niet de volgorde op mijn scherm. Help. En nu komen ook de kleuren opeens niet meer met elkaar overeen. Dit was niet de bedoeling
Vloek. Vloek. Ctrl z, ctrl z, ctrl z. Oh, dat was een ‘ctrl z’ te veel.
Waarom heb ik gekozen voor prezi? Waarom? Wààrom?
Oh, nee. Waar heb ik nu weer op gedrukt? Nee, dit gaat fout? Oh, dit gaat fout. Browser openen. Klik, klik, login. Hé, zucht, hij had het toch opgeslagen zonder op save te drukken. Raar programma. Gelukkig maar.

Hij is nog niet af. Nog lang niet. Een ‘Project Leven’ is immers nooit af. Daar kun je altijd verder aan willen bouwen. Hij is wel ontzettend mooi en overzichtelijk aan het worden. Nog veel mooier dan ik had verwacht en gedroomd. Ik ben supertrots op mezelf dat ik zoiets nieuws , zoiets buiten mijn comfortzone durfde aan te gaan. Het resultaat is er naar.

Alleen weet ik nu nog steeds niet of het een prèzi of prézi is wat ik aan het maken ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *