Ilias

Als ik op woensdagmiddag van mijn werk naar de apotheek loop, loop ik meestal via de markt. Afhankelijk van het seizoen ruik je er de zoete geur van aardbeien of mandarijnen. De kaasboer ruikt naar kaas en biedt je soms een stukje aan. Bij de stoffenkraam fantaseer ik vaak even over de kleuren van een nieuwe rok. Het is altijd een gewone woensdagmiddag en ik heb niet altijd tijd voor een zaterdagmarktdagwandeling op de woensdagmarkt. Soms sla ik gehaast de kramen over en loop ik linea recta naar de apotheek op de Breestraat om dan snel naar huis of naar mijn volgende afspraak te kunnen keren. Alleen de geuren en de sferen snuif ik dan op. En natuurlijk altijd even iets snoepen bij mijn favoriet: Ilias. Safraanaïolie, Marrokaanse eiersalade, rode of groene lentedip, truffelcrème. Ongeacht hoe koud het is, als ik mijn ogen sluit en proef sta ik even in een warme lentezon.

Meestal loop ik met een gesloten beurs over de markt. Mijn boodschappen doe ik in de supermarkt en op de zaterdagmarkt is er meer keuze in stoffen. Als ik iets daar koop dan is het altijd een extra. Een pure verwennerij. Met mijn financiën kan dat zelden. Na twee maanden zuinig zijn, zijn mijn financiën weer op orde. Aan het einde van de maand, had ik zelfs wat over.

Dat geld heb ik ook hard nodig. Sinds een week heb ik me weer noodgedwongen gestort op het schrijven aan mijn boek. Als een uitgeverij vraagt om een verbeterd manuscript opnieuw in te sturen, is het zaak om dat manuscript zo snel mogelijk goed af te krijgen. Ik moet van mezelf iedere dag een uur gaan schrijven. Laat ik nou het makkelijkste lekker schrijven als ik ondertussen ook lekker kan eten en drinken.

Vandaar dat ik vandaag niet alleen snoepte bij Ilias, maar ook dingen ging kopen. Alleen moet je dan niet pas bij het afrekenen bedenken datje dat extraatje ook op je pinrekening had moeten zetten. Dankzij Ilias (niet de persoon, maar ik meen zijn broer) zit ik nu toch nog mèt mijn stokbroodje en tapenade dit blog te tikken. Ik kom zaterdag uiteraard alsnog betalen en nog wat extra lekkers kopen voor de rest van het weekend (want deze tapanade gaan het weekend niet halen) maar hierbij alvast een bedankje!

Laat ik nu me maar snel weer bezig houden met dat boek, want anders komt dat nooit af.

Een gedachte over “Ilias

  1. Geweldig! Ik ga morgen naar een workshop over crowdfunding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *