Akelei

Afgelopen Moederdag heb ik van bloemist Bert Kulk (een reclamemomentje: Levendaal 136, naast de Dirk) twee planten gekregen. Akelei. Ik heb twee grote potten gekocht en de planten op mijn boomstronken gezet. Volgens het kaartje zouden ze bloeien tot eind mei, maar het zijn vaste planten dus ik verheugde me alvast op volgend jaar.
Na de bloei kwamen er zaadjes in zaadlijsten. Ik knipte de gedroogde zaadlijsten eruit en deed de zaadjes in een bakje. Monnikenwerk, maar een leuk klusje tijdens het televisiekijken. De eerste lichting stuurde ik naar mijn peettante. Ongeveer twee keer per week herhaal ik dit procedé. En inmiddels zit het doosje weer behoorlijk vol.
Ik vertelde in onze buurtapp dat ik zaadjes had en deze wel wilde uitdelen aan mensen die ook Akelei in hun tuin wilden hebben. Het is een leuk plantje. Eén van mijn buren kwam met de suggestie om het zaad in de berm te strooien zodat er volgend jaar Akelei zou gaan groeien langs het Kanaal.
Toen ik deze suggestie aan mijn  zus voorlegde vertelde zij dat ze er wel zaadbommetjes van wilde maken met de kinderen. Een leuke bezigheid voor de kinderen en een leuk geschenk aan de bermen.
Elke avond loop ik een rondje door mijn tuin om te kijken welke planten nu weer welke  bloemen geven en om zoveel mogelijk slakken te vangen. Tot mijn grote verrassing geeft mijn Akelei weer bloemen op de plaats waar ik de zaadlijsten eruit heb geknipt. Een kleine verrassing van mijn moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *