Dromen

Een fiets. Een helm. Het treinkaartje naar huis.
Na Eindhoven zie ik al snel weinig bekende namen voorbij komen. Binnen een dag krijgen ze een Franse klank. Sommigen herken ik uit het boek ‘Geef me de Ruimte’. Terwijl ik in gedachten Marije, Marie-Clare, achterna reis, zie ik dat ik in de Ardennen flinke klimmen moet gaan maken. Sommige namen herinner ik van bloedige geschiedenislessen, van de War Poets die we lazen tijdens engels, ik zal door de eerste wereldoorlog reizen.
Pas als ik op het fietspad langs de Maas fiets wordt het rustiger. Ik zal dagen de Maas blijven volgen, tot ik in Sint Mihiel afsla naar de oostelijkere route langs Nancy en Épinal. Maar ook daar zal ik water blijven volgen, de ‘Moselle’, diverse kanalen, daarna verschijnt ‘Moselle’ wederom op mijn kaart.
En dan andere steden met sprookjesnamen als Fontenoy-le-Chateaux, Scey-sur-Saône en Gray. Twee dagen later Beaune.
Beaune waar ik resoluut van de route zal afwijken naar het oosten. Vijftig kilometer lang zal ik mijn route zelf uit moeten zetten, met hulp van mijn nieuwe vriend Google-maps En net voordat de Jura begint zal ik stoppen. Ik zal de Jura kunnen zien liggen, maar ik zal stoppen bij een huis waar een tas vol jurken, een elektrische tandenborstel, de luxe koptelefoon en mijn kleurboeken klaar zal liggen.
En daags daarna de lange reis terug naar huis.
Ik droom van warme junidagen. Ik droom van de afritsbroek die zo snel droogt na een regenbui dat mijn regenpak onzin is. Ik droom dat ik mijn tent vervloek omdat hij te klein is om de hele dag te schuilen voor miezerregen.
Ik droom van het bezoeken van ruïnes die niet op mijn route liggen, maar wel op mijn kaart staan. Ik droom van het bordje ‘omrijden bij schietoefeningen’. Ik droom van kerkjes, kastelen en dorpsmusea.
Ik droom van pasta rode saus dat ik op mijn ene, felle brandertje zal koken. Ik droom van de thermosfles thee die ik ’s ochtends zal vullen om overdag leeg te drinken. Ik droom van ’s avonds de tent opzetten, moeizaam mijn dagelijkse blog op mijn telefoon tikken en op mijn WordPress-site zetten. Ik droom van mijn vriend Google-Maps die mij de supermarché zal wijzen, of de boulangerie.
Ik moet ze nog kopen. Die fiets, die helm en het treinkaartje naar huis. Maar ik droom alvast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *