Zitvlees

Het is inmiddels tijd om zitvlees te trainen. Zo fiets ik tegenwoordig iedere avond een rondje. De bedoeling is de polders van Zoeterwoude verkennen, maar ook andere rondjes tel ik mee. Zo is er het rondje “Baanderij, daar ontdekken dat je naar de Rijneke Boulevard wilde en bedenken dat je ook nog langs de Beversport op de Breestraat moet”. Of het donderdag-koopavond rondje kriskras langs alle fietsenwinkels in Leiden om te ontdekken dat de monteurs om zes uur naar huis gaan. Of even op en neer naar Sassenheim gaan voor een voorlichting.
Maar dit weekend was het tijd voor het grotere werk. Vanmorgen bedacht ik een ouderwets rondje duinen te fietsen. Met een glimlach dacht ik terug aan de vele zomerse dagen dat ik dit eerder deed…. en aan overvolle fietspaden en overbevolkte strandtenten.
Ik veranderde mijn plan radicaal en zette koers naar Zoetermeer. 27,4 km later ben ik nu op een gezellig doch niet overvol terras beland in Koudekerk aan den Rijn.
Dat zitvlees kweken is een prima bezigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *