Medewerker van de Maand

Dit is een ode aan de NS beveiliger die orde uitstraalde in de chaos van een defecte trein op het door werkzaamheden enige beschikbaar spoor van Den Haag Holland spoor. De borden vertelden dat trein A op het punt van vertrekken stond terwijl de trein toch echt richting C ging. De omroepdame had het lang geleden opgegeven. Of ze kon het volumeknopje niet vinden. De teksten die wèl werden omgeroepen waren onverstaanbaar. De Intercity Direct stond aan de overzijde op het perron waar ik had moeten overstappen werkloos voor zich uit te staren. Honderden reizigers waren op zoek naar duidelijkheid. En maar 1 ‘NS-poppetje’ daarvoor beschikbaar.

Dit is een ode aan de NS beveiliger die kalmte en overwicht uitstraalde met zijn hele wezen waardoor mensen niet in paniek de verkeerde trein richting een onjuiste bestemming in stapten. Hij bleef steeds opnieuw herhalen welke trein de trein was, plukten verdwaalde reizigers uit de trein die ze dachten dat voor hen was bestemd maar niet was. Hij liep rustig heen en weer. Hij zorgde er zo voor dat de mensen afstand namen waardoor er rust kwam op in de chaos van een defecte trein op het door werkzaamheden enig beschikbare perron. Honderden reizigers waren op zoek naar iemand om hun irritaties op bot te vieren. Ze vonden enkel een evenwichtige, vriendelijke en warme jonge man vo overwicht.

Dit is een ode aan de NS beveiliger die vriendelijkheid uitstraalde met zijn ogen en zo irritatie liet afnemen bij mijn medepassagiers. Ik hoorde het commentaar van mijn medepassagiers verstillen. De chaos was iets voor converseren in plaats van ellenlange zeurende kannonades die hier gebruikelijk zijn. Hij straalde geen overwicht uit door macht, maar door vriendelijkheid en dienstbaarheid. Immer geduldig. Honderden reizigers vonden de juiste trein en vervolgden hun weg.

Dit is mijn ode aan de NS-medewerker-van-de-maand-augustus die zelfs in deze stress niet geïrriteerd raakte door mijn compleet irrelevante zoektocht naar een stilte coupé toen mijn trein op het punt van vertrekken stond.

Je bent geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *