Preken voor eigen Parochie

Als kind van deze tijd preek ik eigenlijk altijd voor eigen parochie. Vroeger was het duidelijk voor wie je sprak vanaf de kansel. Je preekte voor mensen die jou bewust opgezocht hadden op een zondagochtend. Nu selecteren de logaritmen van Facebook, Instagram, TikTok, Twitter of LinkedIn wat we interessant vinden om te lezen. Het is hetzelfde, alleen onzichtbaar.

Het grootste compliment dat ik ooit kreeg was van een meneer die tijdens de lezing zeer duidelijk had laten blijken dat hij niet op mijn verhaal had zitten wachten en naderhand naar me toe kwam en schurter kwam bekennen dat hij toch wel veel bewondering voor mij had. Meestal hebben de mensen die mij aanhoren of die mijn blogs lezen er bewust voor gekozen om naar mij te luisteren. Ik spreek niet vaak op inspraakavonden. Ik spreek voor mijn eigen mensen.

Ik doe mijn best het logaritme te omzeilen en klik bewust op artikelen die in eerste instantie niet naar mijn smaak zijn. Het lukt niet heel goed. Ik krijg relatief veel berichten uit de GGZ op mijn tijdlijn en relatief weinig discussies over de laatste wedstrijd tussen Ajax en PSV. Wat wel lukt is dat ik in antivaxxdiscussies beland en steeds beter wordt in het herkennen van hoaxes. Best fijn om te weten waar andere parochies over preken.

In coronatijd gaat hierin iets mis. Ik ben mijn parochie kwijt. Er zijn bijzonder weinig berichten over GGZ te lezen en heel erg veel berichten over wat ik (als links schaap) nepnieuws noem. Onder deze berichten ga ik weer in discussie. Mijn frustratie over al deze onzin hebben grote, negatieve invloed op hoe ik me voel. Daarom ben ik nu gestopt met het aanklikken van die berichten en wil ik Facebook vriendelijk verzoeken me weer toe te laten tot mijn eigen kerk, met mijn eigen mensen, mijn eigen desinformatie en mijn eigen kansel.

Dus als straks blijkt dat ik de informatie over een in het lab aangepast virus dat doelbewust is verspreid juist in de periode dat 5G werd opgezet zodat corona de schuld krijgt in plaats van een vermindert immuunsysteem door de straling, waardoor de Rothschilds nu een werelddictatuur kunnen starten en daarom we straks via vaccins een microchip van Bil Gates ingespoten krijgen, dan mijn excuses. Ik ben van een ander geloof en had dus een andere pastoor voor mijn parochie staan. Voor nu is het wel prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *