Zogezeept

Ik hou van kadootjes krijgen en dit was een echt kadootje. Zeepjes zonder zooi in een klein kartonnen doosje. Met mijn jas nog aan en in mijn rechterhand nog mijn sleutels, zak ik op mijn oma’s bank en vouw ik ongeduldig het doosje open. En tussen het vulsel liggen vier harde zeepjes op me te wachten.

Normaal zou ik nooit harde zeepjes kopen. Mijn huid droogt ervan uit. Maar ja, een voor mij speciale producent maakt ze zelf. Al maanden zie ik op Facebook het fabriceringsproces voorbij komen. Eindelijk waren de labels er en konden ze verkocht worden. Nadat ik in alle emoties mee mocht beleven, moest ik dus wel tot de eerste gebruikers behoren.

En vandaag lagen na wat wachten, ze moeten uit België komen, in mijn brievenbus. Ik pak één voor één de zeepjes vast. Ik voel ze. Ik ruik ze. Ik zoek de beschrijvingen op op de facebookpagina. Ik ruik ze opnieuw. Ik voel ze nog een keer. Ik ruik ze nog een keer. Het duurt minimaal een half uur voordat ik een keuze heb gemaakt.

Het is nog veel te vroeg op de dag om in bad te gaan, maar wat heb ik aan zeepjes als kadootje als ik er geen gebruik van maak. Ik vul mijn bad en leg voor de zekerheid een fles bodylotion naast mijn handdoek. Ik vul het bad tot aan de rand en als ik mijn boek zat ben en apart leg, maak ik de zeepjes nat en strijk ermee over mijn lichaam. De geur van ZoHips wordt een deel van mij, mijn bad en mijn badkamer. Ik geniet nog even van de geuren en spoel me goed af. Na het afdrogen vergeet ik de bodylotion en begin ik aan de rest van mijn avondritueel.

Als ik de volgende dag per ongeluk over mijn blote armen strijk, merk ik hoe zacht mijn huidje opeens is. Heb ik nou serieus een zachtere huid gekregen met een hard zeepje? Wat is het toch een goed idee om mezelf zonder een echte reden af en toe gewoon onwijs lekker te verwennen. Want dat ben ik elke dag, zonnig of grijs, waard.

https://www.zogezeept.com
https://www.handmade4you.be/webshop/verzorging

In het kader van 1 jaar ‘Project Leven’ reflecteer ik tijdens de komende blogs op hoe mijn leven is veranderd het afgelopen jaar. Na het algemene ‘gelukkiger zijn’, kijk ik vandaag naar mijn veranderde visie op zelfzorg. Op alle gebieden die ik daarin vorig jaar heb geformuleerd (rouw, therapie, leuke dingen doen, zelfzorg) gaat het tegenwoordig redelijk vanzelf.

Alle thema’s rond ‘Project Leven’ kun je hier terugvinden. Het is een groot bestand (tja, groot project) dus het laden duurt eventjes.

Een gedachte over “Zogezeept

  1. Vind jou zo mooi schrijven. Een genot om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *