Wereldsuïcidepreventie dag: 10 september 2021

Maandag 6 september

Vlog ‘suïcidepreventie (de spreker)
Acute suïcidaliteit komt in golfbewegingen. Hoe overleef je de top van zo’n golf, zo’n moment van totale wanhoop, om later in een rustiger vaarwater aan de oorzaak van de suïcidaliteit te kunnen werken.

Dinsdag 7 september:

Blog ‘Waarom???’
Waarom steek ik zoveel energie in deze week? Waarom vind ik dit belangrijk? Waarom schrijf ik? Waarom vlog ik? Waarom heb ik gekozen om te spreken op de manier zoals ik dat doe. Waarom???

Woensdag 8 september

Interview ‘Ik koos voor het leven…’
In ‘Mijn Geheim’ van deze week staat een interview met mij. Ik vertel er over mijn boek Dansen, en hoe het boek vertelt over hoe ik een manier heb gevonden om te leven met mijn bipolaire stoornis, persoonlijkheidsstoornis en chronische en soms acute suïcidaliteit. Je kunt ‘Mijn Geheim’ onder andere kopen in de boekhandel en het tijdschriftenvak van de supermarkt.

Donderdag 9 september

Vlog ‘suïcidepreventie (de kwetsbare ik)
Vandaag nodig ik je uit in mijn huis. Ik ga de uitdaging aan om een kant van mezelf te laten zien die ik nog nooit als spreker heb laten zien: Mijn Kwetsbare Ik. Een vlog ingesproken zonder van te voren een script op papier te zetten, maar met een belangrijke rode draad: door goed voor mijn kwetsbare ik te zorgen, worden de golven minder en milder.

Vrijdag 10 september

Rustdag

Zaterdag 11 september

Blog ‘Het regende vandaag’
Terwijl ik terugblik op de confronterende content van afgelopen week, zie ik dat het buiten regent terwijl het windstil is. In mijn hoofd gaat de storm van afgelopen week ook liggen. Als de zon zich weer laat zien, is het buiten broeierig. Mijn hoofd broeit ook. Want dit waren niet mijn laatste vlogs.

Zondag 12 september

Levend Boek, Den Haag
Sinds een paar maanden ben ik levend boek bij De Mensenbieb. Zondag 12 september mag ik weer. Mijn onderwerp is die dag suïcidaliteit, maar De Mensenbieb werkt mens-breed. Zo weren er de vorige keer boeken met als thema kleurling, rolstoelgebruiker en transgender. Wil je ook boekzijn? Kijk snel op hun website.

*De links naar het juiste blog/vlog/interview worden aanklikbaar zodra de content geplaatst is.

Hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113, 0800-0113

Wil je Lonneke’s Levensdans financieel steunen en mijn levenswerk ook mijn echte werk maken? Doneer dan nu: https://www.lonnekeslevensdans.nl/donatiebutton/ of koop mijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *