Activiteitenlijst maken

Vlog bedoeld voor iedereen die weleens een KUT-dag heeft.

“Zoek anders wat afleiding…” of (nog veel erger) “Ga wat leuke dingen doen!”
Zo irritant. Ik zoek hulp bij je omdat ik dat nu geen idee heb wat ik aan afleiding zou kunnen doen.

Niet alleen ik, maar veel mensen met psychisch problemen krijgen die advies ontzettend vaak, omdat het gewoon echt goed helpt om zo’n dag door te komen. Het werkt niet alleen voor mensen met psychische problemen, maar voor iedereen. Met afleiding kun je moeilijke moment doorkomen en daarmee er meer grip op krijgen. Vaak heb je zelf meer invloed dan je denkt.

Om je bij dit irritante advies alvast te helpen, vertel ik hoe je kunt bedenken welke activiteiten je er allemaal op kunt zetten en waar je allemaal op kunt letten om hem zo behulpzaam mogelijk te maken. Want ja, al die vervelende mensen hebben gelijk. Afleiding helpt je om door de zwaarste momenten te komen. Ongeacht of dit een puberale kutdag is, of een onderdeel van een psychische stoornis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *