Plan(ne)tjes

Ik hou mezelf met schema’s gezond en in leven.

Ik heb twee whiteborden

gebroederlijk onder elkaar hangen in mijn woonkamer, zodat mijn maandschema en een weekschema elkaar gezelschap kunnen houden. Ik heb flink wat geld geïnvesteerd in mijn agenda, zodat ik 7 dagen per week naast elkaar heb, en ik er een dagplanning van acht tot tien in kan maken.

Bij mijn tijdelijke functie als projectcoördinator komen mijn planningsvaardigheden goed van pas. Zowel voor het dagelijkse werk overzichtelijk te houden in het pas door mij ontdekte programma Planner, als tijdens het schrijven van het projectplan gebruik ik ze.

Het is niet zo dat ik mijn planningen iedere dag gebruik

Mijn week- of dagplanningen blijven meestal leeg. Ik gebruik ze als ik het heel erg druk heb, of als het slecht met me gaat. Het eerste kàn tot het tweede leiden, als ik de boel niet goed kanaliseer. Dat is dan ook waarom ik ze laatst uit de kast heb getrokken. Projectcoördinator zijn is super leuk en uitdagend, maar zolang ik nog twee banen heb valt er ook nog een hoop te plannen in mijn privé-leven.

Planningen nemen een belangrijke plaats in

in mijn signaleringsplan. Al vanaf fase geel komt dat mezelf geadviseerde advies naar boven. Planningen helpen me om goed voor mezelf te zorgen en gezond te blijven. En als het even wat minder gaat, kunnen planningen me helpen weer gezond te worden, of om zo gezond mogelijk een moeilijke tijd door te komen.

Gisteren heb ik een keer een ander soort planning gemaakt

in de hoop dat ik mijn nieuwe bewoners net zo gezond kan houden als dat ikzelf de afgelopen maanden ben. Want daar ben ik toch wel een heel stuk minder goed in.

Ik heb gisteren weer zes nieuwe planten geleverd gekregen. Een gedeelte ervan vervangt de 12 plantjes die ik een hele tijd geleden heb gekocht. Ze vervangt ze, want ik ben buitengewoon goed in het slecht verzorgen van kamerplanten. Of ik verzuip ze waardoor hun wortels gaan rotten, of ik vergeet ze water te geven tot ze onherstelbaar gele bladeren hebben.

Kortom, het is niet mijn sterkste kant om voor planten te zorgen

Dus heb ik een keer een ander soort planning gemaakt, in de hoop dat ik mijn nieuwe bewoners net zo gezond kan houden als dat ikzelf de afgelopen maanden ben. Want daar ben ik toch wel een heel stuk minder goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *