Visite

“hmm,”zei mijn nichtje verwonderd en gelukzalig; “het ruikt hier naar zwembad.
Ik woon tegenwoordig 1,4 km van mijn zus, man en kinderen vandaan. Mijn nicht heeft haar grote zus en kleine broer jaloers gemaakt omdat zij al twee keer eerder mijn nieuwe stulpje mocht bewonderen. Vandaag is  het oppasdag.
Met een tante op loopafstand kunnen de kinderen natuurlijk ook lopend gehaald worden. De jongste jongedame wist tot halverwege de route de weg nog te wijzen. Met tikspelletjes, opdrachten en ‘wie-kan-er-het-snelste-bij-de-lantaarnpaal-zijn’ voerde ik het tempo van de knuffelgrage kinderen op.
“Daar kreeg ik mijn negenjaarsprik,” riep de oudste verbaasd bij het zien van de Vredeskerk.
Het nieuwe huis leverde nog meer nieuwe verbazingen op. Een flat met een tuin, nog groter als zijzelf hebben. Een dekbed dat door een creatieve constructie met ducktape voorlopig dienst doet als slaapkamergordijn. Alle deuren en asten gingen tijdens de ontdekkingstocht open. Maar de grootste verbazing kwam bij het toilet. Mijn pas geboende toilet herinnerde aan het zwembad waar mijn meiden zo graag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *