Verveling

Link naar boek Linsey: https://thehappyhousewife.nl/download/trainen-in-vogelvlucht-linsey-di-bella/

Bij de ADB zeiden ze bij het afscheidsrondje: “Je bent zo’n bezige bij dat je de rest van jezelf niet laat zien. Zelfs tijdens een depressie die zo zwaar is dat je naar dagbehandeling moet solliciteer je, publiceer je een boek, volg je een studie en werk je een slag in de rondte op je vrijwilligerswerk.”

Ik overleef niet als ik niets te doen heb.

Ooit werd er tegen mij gezegd: “Pak eerst je rust. Zorg ervoor dat je stabiel wordt. Daarna kun je je leven wel weer oppakken.” Ik pakte mijn rust. Ik stopte met werken. Ik ging twee keer per week sporten bij het dagactiviteitencentrum. Ik ging niet meer naar mijn vrienden, oppassen of vakantie. Ik nam mijn rust en werkte knetterhard om stabiel te worden.

Stabiliteit kwam er niet.

Dus besloot ik te gaan dansen. Mij mee te laten wiegen in de storm die het leven voor mij in petto bleek te hebben. En ik bleek te kunnen dansen. Ik ging vrijwilligerswerk doen op het top van mij kunnen. Ik volgde cursussen. Ik schreef een boek. Kortom: ik zette mijn hersenen aan het werk.

Midden in een herfststorm vond ik zo de weg naar het leven terug.

Ik ben niet geworden wat anderen wilden. Met schrijverschap en zware depressies redt je het niet in deze wereld. Maar ik ben niet de enige die ooit een ander pad koos dan was uitgebaand. Mijn ietwat alternatieve zusje (overigens ook een gepubliceerd schrijver) is in een onwijs zwartekousengat met amper 1500 inwoners een kromsnavelopvang begonnen.

En die vogels blijken precies hetzelfde probleem te hebben als ik. Ze overleven niet als ze niets te doen hebben. Gelukkig zijn er ook voor vogels cursussen. Linsey Di Bella heeft die in een pdf gezet, onderaan dit blog.

Ik vraag me alleen wel af wat er gebeurd met haar huis als alle twaalf vogeltjes die op dit moment bij mijn zusje wonen gaan dansen.

https://thehappyhousewife.nl/download/trainen-in-vogelvlucht/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *